המתכון של אביטל • אוזן המן בלי קמח, סוכר ושמן

    יעל איבר 1 Comment on המתכון של אביטל • אוזן המן בלי קמח, סוכר ושמן
    10:26
    05.05.24
    נתי קאליש No Comments on מרן הגרמ"ה הירש: "עד ל"ג בעומר הפסקת אש משני הצדדים"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לאביטל יש בבית ילד בן חמש הנמצא בדיאטה טבעונית ללא סוכר וגלוטן. גם חמותה לא אוכלת מזון עם סוכר חיטה ושמן. לקראת פורים היא החליטה לפנק את שניהם עם אוזני המן.
    למרות שמדובר בבצק ללא גלוטן ושמן זהו בצק "כיפי" שהילדים נהנו מאוד להתעסק אתו וגם להכין להם עוגיות בצורות שונות.

    כוס-קמח תפו"א
    כוס וחצי-קמח אורז
    כוס וחצי-קמח כוסמת
    1-שקית אבקת אפיה.
    לערבב היטב.

    להוסיף:
    כוס-דבש
    2-חלמונים
    2-ביצים
    1/4-כוס מיץ/ יין.
    כוס-טחינה.
    קורט מלח.

    לערבב עד שמתקבל בצק חלק. (אם הבצק דביק, להוסיף עוד מעט קמח אורז/ כוסמת)
    לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים.

    מילוי:
    1/3 כוס-חמאת קקאו
    כוס-עיסת קקאו

    להמיס בסיר קטן, המונח בתוך סיר גדול מלא במים רותחים, המונח על אש קטנה עד להמסה מוחלטת (להקפיד שהמים לא יבואו במגע עם השוקולד).

    להוסיף 1/2 כוס דבש (עדיין על האש) ולהמשיך לערבב עד להמסה מוחלטת.
    לצקת את השוקולד לתבניות ולהקפיא לשעה.

    כאשר השוקולד מוצק להניח במרכז העגולים וליצור צורת אוזני ההמן.

    לחמם תנור לחום בינוני, לשים את אוזני ההמן לכעשרים דק', עד שהן משחימות.
    המן



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      שלום, אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום קמח כוסמת?
      תודה רבה וחג מלא שמחה 🙂